Secretul echilibrului hormonal la femei

Extractul din mlădiţe de Zmeur – Rubus idaeus

 

 

Menţinerea echilibrului hormonal la orice vârstă

 

Dacă ai privilegiul de a fi femeie, atunci cu siguranţă că deja ştii: cu toate trecem cel puţin o dată în viaţă printr-o dereglare hormonală, dar şi prin alte afecţiuni ale aparatului genital (fibrom uterin, chist ovarian). Toate acestea pot fi cauzate de o multitudine de factori, precum alimentaţia deficitară, o perioadă de stres şi/sau emoţii, poluare, efort fizic prea mare, administrarea controversatelor pastile anticoncepţionale, etc.

Dacă însă reuşim să identificăm semnele unei dereglări hormonale, vindecarea e la numai un pas distanţă şi o găsim, desigur, în plantele oferite de natură.

rubus idaeus women

 

 

   Cele mai evidente semnale pe care organismul ni le transmite atunci când e dezechilibrat hormonal sunt: menstruaţie neregulată, îngrăşare subită, apetit sexual scăzut, problemele de somn, uscăciune vaginală, stare de oboseală permanentă.

Hormonii sunt răspunzători pentru starea de spirit generală, energie, libidou şi modul în care arată pielea noastră. În continuare vă vom prezenta planta care asigură o bună funcţionare a organismului şi implicit un echilibru hormonal armonios.

 

 

Beneficiile terapeutice nebănuite ale mlădiţelor de Zmeurrubus idaeus

 

În medicina naturistă,  gemoterapia utilizează în special muguri și mlădiţe tinere de plante, bogate în minerale, vitamine, aminoacizi, factori de creștere – elemente indispensabile creşterii şi dezvoltării plantelor.

 

În luna februarie a anului 2016, în cadrul unui Atelier de gemoterapie al medicilor și farmaciștilor din Cluj-Napoca, discutându-se despre prescripţia gemoterapică în patologia genitală, mlădiţa de zmeur a fost menţionată ca opțiune principală de tratament:

  

     "Gemoterapia oferă soluţii foarte eficiente pentru problema discutată, afecţiunile genitale. Avem colaboratori şi printre medicii ginecologi, nu doar între medicii de familie, cu care avem o colaborare mai strânsă. Extractul din mlădiţe de Zmeur este reechilibrantul natural, fără reacţii adverse, care este recomandat în foarte multe afecţiuni genitale, de la pubertate şi până la menopauză",

a declarat Carmen Ponoran, secretarul general al Asociaţiei Române de gemoterapie și Homeopatie şi farmacist specialist, cu competenţă în homeopatie din 1992.

 

Beneficiile acestei plante se datorează conţinutului de fitoestrogeni, substanţe care se aseamănă ca efect hormonilor sexuali feminini.

„Se administrează în general Extractul din mlădiţe de Zmeur, timp de două-trei luni, putând fi asociat şi cu alte remedii din plante. Astfel, Zmeurul corectează tulburările de natură hormonală, acţionând direct asupra axului hipotalamo-hipofizo-gonadic, reglează secreţia hormonală ovariană şi restabileşte echilibrul hormonal al femeii", spune medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie.

 

Extractul din mlădiţe de Zmeur aduce numeroase beneficii femeilor:

  • Ameliorează durerile din timpul menstruaţiei, precum şi simptomele sindromului premenstrual ca: dureri de burtă, balonare, irascibilitate, insomnie, umflarea şi durerea sânilor etc;
  • Adjuvant în tratamentul fibroamelor uterine sau ca tratament preventiv;
  • Ajută la prevenirea tulburărilor menstruale ca: sângerări menstruale abundente (menoragie), sângerări intermenstruale (metroragie), dureri la menstruaţie (dismenoree);
  • Adjuvant în tratarea chisturilor ovariene;
  • Reprezintă un bun tratament împotriva acneei (cea datorată pubertăţii, ci nu datorată unor germeni patogeni rezistenţi cum se întâmplă în cazul acneei vulgaris);
  • Adjuvant în amenoree;
  • Ajută la uşoara mărire a sânilor pentru femeile cu sânii mici;
  • Adjuvant în tratamentele infecţiilor uterine (metrita);
  • Previne infecţiile vaginale – vaginitele şi candidozele;
  • Scade pilozitatea, în cazul persoanelor cu pilozitate excesivă;
  • Sporeşte fertilitatea;
  • Tulburări sexuale –  sporeşte dorinţa sexuală, libidoul, având efecte uşor afrodisiace;
  • Contine antioxidanţi, prevenind îmbătrânirea.

 

Laboratoarele Plantextrakt, având o experienţă de peste 20 de ani în prelucrarea plantelor, propun două forme farmaceutice de macerate glicerinice: Rubus idaeus MG (concentrat) si Rubus idaeus MG=D1.

extract mladite mgD1extract mladite zmeur concentrat rubus idaeus
Extract din mladite de zmeur Rubus Idaeus (50ml)Macerat glicerinic concentrat din mladite de zmeur Rubus Idaeus MG=D1 (15ml)

 

 

Recomandări principale:

Aparat genital feminin: susţine echilibrul hormonal al aparatului genital feminin de la pubertate la menopauză.

Ajută la ameliorarea simptomelor neplăcute înaintea şi în timpul ciclului menstrual.

Ajută la ameliorarea simptomelor din menopauză şi din afecţiuni ale aparatului genital feminin.

 

Nu se cunosc reacţii adverse sau contraindicaţii.

 

 

Mlădiţele de zmeur se pot asocia cu alte produse gemoterapice, pentru afecţiuni specifice, după cum urmează:

 

Pentru mai multe informaţii despre efectul mlădiţelor de Zmeur, precum si a altor plante eficiente, va recomandăm cartea Gemoterapia de la A la Z (Soescu, Simona Niţu, Carmen Ponoran, Neli Olah).

gemoterapia de la a la z

Ati utilizat mladite de zmeur pentru afectiuni ginecologice ? 

Spuneti si altor persoane, la sectiunea de comentarii de mai jos, cum v-a ajutat acest preparat, cum ati administrat produsul si ce perioada si daca l-ati asociat cu alte produse.

multumim.