Citratul de magneziu. Top beneficii.

Citratul de magneziu este o combinație de magneziu și acid citric. Acesta este uneori descris ca un „laxativ salin”, deoarece funcționează eficient pentru a ameliora constipația și a curăța intestinele, datorită capacității sale de a crește nivelul de apă și de lichide din intestinul subțire.

Top beneficii ale consumului de citrat de magneziu:

1. Poate ajuta la tratarea constipației și la curățarea intestinelor

Citratul de magneziu atrage apa în intestine datorită structurii sale chimice. Magneziul și acidul citric au atomi cu încărcare opusă, ceea ce face ca un efect osmotic să aibă loc în tractul digestiv atunci când le consumați împreună. Aceasta înseamnă că apa pătrunde în intestine și este absorbită. Astfel are loc lubrifierea tractului gastro-intestinal, facilitând tranzitul.

2. Poate ajuta la prevenirea simptomelor deficitului de magneziu

Administrarea citratului de magneziu este o modalitate de a crește nivelul de magneziu, mai ales că are o biodisponibilitate mai mare decât alte tipuri de suplimente de magneziu.

3. Poate ajuta la sprijinirea funcțiilor musculare și nervoase

Deoarece magneziul este un electrolit deosebit de important pentru mușchi și celulele nervoase, utilizarea citratului de magneziu poate oferi beneficii precum îmbunătățirea relaxării, creșterea calității somnului și ameliorarea stresului. De asemenea, poate ajuta la combaterea spasmelor musculare și a durerilor, deoarece magneziul ajută la relaxarea mușchilor contractați.

4. Poate ajuta la buna funcționare a rinichilor

Nivelurile ridicate de calciu în urină pot contribui la formarea pietrelor la rinichi.

Calciul și magneziul lucrează împreună pentru a se echilibra reciproc, iar magneziul poate scădea acumularea de calciu, susținând astfel o bună sănătate a rinichilor.

5. Poate ajuta la menținerea sănătății cardiovasculare și a oaselor

Magneziul este un mineral esențial pentru susținerea densității osoase, a ritmicității cardiace normale, a funcției pulmonare și a nivelurilor sănătoase de glucoză din sânge. A avea niveluri adecvate este important pentru menținerea tensiunii arteriale normale și a ritmurilor bătăilor inimii, protejând împotriva unor probleme precum hipertensiunea și aritmia (bătăi neregulate ale inimii).

În plus, citratul de magneziu contribuie la formarea oaselor, deoarece facilitează transportul calciului prin membranele celulare. Oasele noastre posedă aproximativ 60 la sută din magneziul corpului.

 

AFLĂ AICI cum te poate ajuta Malatul de magneziu.

VEZI AICI produsul care îmbină perfect toate cele 4 forme de magneziu.